Behandeling van eczeem – ervaring van Nova

Eczeem is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Een droge huid, schilfertjes, roodheid, jeuk en wondjes zijn een aantal verschijnselen van eczeem. Eczeem kan iedereen overkomen en variëren in ernst en vorm. De impact ervan op het dagelijks leven kan groot zijn. Bij De Huidtherapeut begrijpen we hoe uitdagend het kan zijn om met eczeem te leven en daarom hebben we eczeemzorg aan ons behandelaanbod toegevoegd.

Nova is bij De Huidtherapeut onder behandeling voor haar eczeem. Ben je benieuwd naar haar ervaring en het resultaat? Lees dan verder!

Hoe ben je terecht gekomen bij De Huidtherapeut?

“Ik heb sinds mijn geboorte last van eczeem. Ik heb er met name last van bij mijn ogen en aan de binnenzijde van mijn armen en knieholtes. En in de zomer heb ik meer last van het eczeem dan in de winter. Via via kreeg ik te horen dat De Huidtherapeut eczeemzorg aanbiedt en ik was nieuwsgierig of zij iets voor mij zouden kunnen betekenen. Ik heb toen een afspraak gemaakt en zo ben ik bij De Huidtherapeut terecht gekomen.”

Hoe is het behandeltraject bij De Huidtherapeut verlopen?

“Het startte allemaal met het adviesgesprek. Hierin hebben we besproken wat eczeem voor mij betekent en hoe het mijn leven beïnvloedt. Daarna gingen we terug naar de basisinformatie: Wat is eczeem? Dit zorgde ervoor dat we tijdens de rest van het proces veel meer dezelfde taal spraken en terug konden refereren naar de basis. Hierdoor voelde ik mij begrepen en gehoord, en dat gaf het mij een goed gevoel over wat er nog komen ging.
Wat voor mij echt prettig werkte, was hoe er geluisterd werd naar mijn ervaringen met eczeem. Er werd begrip getoond voor het feit dat het een proces is waarin er vaak al een hele hoop geprobeerd is. Dit gaf mij het vertrouwen dat we samen een manier zouden vinden waardoor het omgaan met eczeem makkelijker en leefbaarder voor mij zou worden.
Gedurende de behandeling werd er niet alleen gekeken naar de symptomen, maar ook naar de onderliggende oorzaken van mijn eczeem. Samen werkten we aan een plan dat paste bij mijn specifieke situatie en behoeften.”

Wat vind je van het behaalde resultaat?

“Nu, na enige tijd van behandeling, kan ik zeggen dat mijn eczeem aanzienlijk is verbeterd. Ik ben dankbaar voor de zorg en het begrip dat ik heb ontvangen van huidtherapeut Linda. Mijn eczeem zal misschien nooit helemaal verdwijnen, maar dankzij de zorg die ik hier heb ontvangen, heb ik genoeg tips, tricks & tools om het in de toekomst onder controle te houden.”

Adviesgesprek eczeem

Heb je zelf last van eczeem en ben je benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen? Plan dan een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek in met een van de huidtherapeuten. Je doet dit gemakkelijk via ons online boekingssysteem, maar bellen of mailen mag ook via 030-6047776 of praktijk@dehuidtherapeut.nl. We helpen je graag verder!

Huidaandoeningen

> Acné
> Acné-littekens
> Bultjes en wratjes
> Eczeem
> Huidveroudering
> Littekens
> Ongewenste haargroei
> Pigmentvlekken
> Roodheid