Eczeemzorg

Wat is eczeem?

Eczeem is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Een droge huid, schilfertjes, roodheid, jeuk en wondjes zijn een aantal verschijnselen van eczeem. Het kan bij iedereen ontstaan en het kan op het hele lichaam voorkomen.

Eczeem is een chronische ontstekingsziekte van de bovenste huidlagen. De barrièrefunctie van de huid is verstoord en dit zorgt o.a. voor het ontstaan van droge en rode plekken, zwelling en jeuk.

Eczeem kan iedereen overkomen. De oorzaak is vaak niet bekend maar er zijn wel verschillende factoren die van invloed kunnen zijn. Eczeem kan erfelijk zijn, het zogenaamde atopisch of constitutioneel eczeem, of eczeem kan veroorzaakt worden door een prikkel van het immuunsysteem. Dit kan bijvoorbeeld zijn door irriterende stoffen op de huid of een contactallergie.

Eczeem kan variëren in ernst en vorm, maar de impact ervan op het dagelijks leven kan aanzienlijk zijn. Bij De Huidtherapeut begrijpen we hoe uitdagend het kan zijn om met eczeem te leven en streven we ernaar om jou de best mogelijke zorg en begeleiding te bieden.

Begeleiding bij eczeem

Bij de Huidtherapeut bieden we eczeemzorg aan om je te begeleiden bij jouw eczeem. Afhankelijk van de onderliggende oorzaak, geven we adviezen en informatie, zodat je beter leert omgaan met het eczeem en zodat je de eczeemklachten beter onder controle kunt houden.

Eczeemzorg

Eczeemzorg bestaat uit een aantal stappen, waarbij de huidtherapeut je bij iedere stap ondersteunt.

1. Beoordelen van eczeem

We nemen de tijd om jouw eczeem goed te bekijken en te begrijpen. Samen kijken we naar de specifieke kenmerken van jouw eczeem, zodat we passende instructies en adviezen kunnen geven. Door middel van vragenlijsten wordt een goed beeld gecreëerd over wat eczeem bij jou doet.

2. Persoonlijk advies

Bij De Huidtherapeut geven we persoonlijk advies en duidelijke instructies als onderdeel van jouw behandelplan. We kijken naar jouw situatie en helpen je met eenvoudige stappen om met het eczeem om te gaan. Samen stellen we een behandelplan op dat bij jou past.

3. Instructies voor thuis

Effectieve verzorging thuis is belangrijk bij de behandeling van eczeem. We begeleiden je bij het juiste gebruik van hormooncrèmes en adviseren over de toepassing van vette basiszalven en -crèmes. Daarnaast geven we tips over wat je beter wel en niet kunt doen bij het omgaan met eczeem.

4. Ondersteuning

Jouw weg naar een beter leven met eczeem is belangrijk voor ons. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt, staan wij voor je klaar.

Huidaandoeningen

> Acné
> Acné-littekens
> Bultjes en wratjes
> Eczeem
> Huidveroudering
> Littekens
> Ongewenste haargroei
> Pigmentvlekken
> Roodheid