Acné

Wat is acné?

Acné is één van de meest bekende huidklachten. Mee-eters en puistjes zijn de belangrijkste verschijnselen van acné. Ze ontstaan op delen van de huid die veel talgkliertjes bevatten, zoals het gezicht, het decolleté en de rug.

Veel jongeren leveren strijd met acné, maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. Acné is geen gemakkelijke huidklacht om mee te leven. Vaak brengt het hebben van acné gevoelens van onzekerheid met zich mee.

Hormonale schommelingen kunnen acné beïnvloeden en ook erfelijkheid speelt een rol. Daarnaast kan acné verergeren door voeding, zoals zuivelproducten en suiker, verkeerde huidverzorging, stress en het zelf uitdrukken van verstoppingen.

Acné ontstaat meestal door een combinatie van onderstaande factoren:

  • Een verhoogde talgproductie
  • Opstapeling van dode huidcellen
  • Afsluiting van het talgklierkanaal
  • Bacteriën die in haarzakjes en in talgklieren aanwezig zijn

Behandelingen tegen acné

Chemische peeling

Een chemische peeling is een vloeistof die bestaat uit verschillende zuren zoals melkzuur, salicylzuur (BHA) en glycolzuur (AHA). Chemische peelings verweken de dode huidcellen waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Het doel van een chemische peeling bij acné is het uitdoven van ontstekingen, het verminderen van bacteriën en roodheid, het verwijderen van huidcellen die de talgklieren afsluiten, het remmen van de talgproductie en het herstellen van de huid.

Acnétherapie

Onze acnébehandeling heeft als doel de talgproductie en ontstekingen te verminderen. Een belangrijk onderdeel van deze behandeling is de dieptereiniging, waarbij mee-eters, verstopte poriën en ontstekingen voorzichtig behandeld worden. Tijdens de behandeling gebruiken we producten van Dermaceutic met actieve en therapeutische ingrediënten.

Medicatiebegeleiding

Je kunt ook kiezen voor een medicamenteuze behandeling van acné. Wij kunnen helpen bij het aanvragen van de medicatie via de huisarts. Ook bieden we begeleiding aan tijdens het behandeltraject, bijvoorbeeld door middel van adviezen of met ondersteunende huidtherapeutische behandelingen en producten.

Huidaandoeningen

> Acné
> Acné-littekens
> Bultjes en wratjes
> Eczeem
> Huidveroudering
> Littekens
> Ongewenste haargroei
> Pigmentvlekken
> Roodheid