Acné-littekens

Wat zijn acné-littekens?

Nadat acné is uitgedoofd, kan een huid zich meestal redelijk herstellen. Bij de meeste mensen vervagen bruine en rode vlekjes in de loop van tijd. Als de ontstekingen echter diep en hardnekkig waren, kunnen bindweefselvezels blijvend beschadigd zijn. De huid vertoont dan een reliëf in de vorm van putjes, glooiende littekens of een grove huidstructuur. De huid kan ook blijvende kleurverschillen hebben. We noemen dit acné-littekens.

Acné-littekens komen het meest voor op de wangen, kin en schouders en kunnen in diepte variëren. Door de structuurverschillen is het vaak lastig om acné-littekens goed te camoufleren waardoor de littekens soms ook een grote psychosociale impact kunnen hebben.

Behandelingen tegen acné-littekens

Dermapen microneedling

Zodra acné onder controle is, kan microneedling worden ingezet om schade in de vorm van rode of bruine vlekjes, grove poriën en littekentjes te herstellen. De Dermapen maakt microkanaaltjes in de huid die niet zichtbaar zijn voor het blote ook. Hiermee activeren we de celdeling en het bindweefsel op een natuurlijke manier. Dit geeft als resultaat een egalisering van de huidteint en een vermindering van reliëf verschillen, zoals grove poriën en diepe littekentjes.

Chemische peeling

Een chemische peeling is een vloeistof die bestaat uit verschillende zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Chemische peelings verweken de dode huidcellen waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Het doel van een chemische peeling bij acné-littekens is het verminderen van rode of bruine vlekjes en oppervlakkige littekentjes.

Huidaandoeningen

> Acné
> Acné-littekens
> Bultjes en wratjes
> Eczeem
> Huidveroudering
> Littekens
> Ongewenste haargroei
> Pigmentvlekken
> Roodheid