Huidveroudering

Wat is huidveroudering?

Naarmate we ouder worden, vertraagt het stofwisselingsproces in de cellen steeds iets meer. Hierdoor worden huidcellen minder snel aangemaakt en wordt de huid dunner, maar ook beschadigingen aan de huid herstellen minder snel. Daarnaast worden de essentiële bindweefselcellen die zorgen voor de soepelheid en stevigheid van de huid en die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van elastine en collageen, steeds minder geproduceerd.

De ene persoon veroudert sneller dan de ander. Huidveroudering wordt bepaald door intrinsieke en extrinsieke factoren. Intrinsieke factoren horen bij het natuurlijke huidverouderingsproces. Denk aan genetische factoren, hormonale veranderingen (daling oestrogeenspiegel) en de mimiek van het gezicht.

Extrinsieke factoren zijn invloeden van buitenaf. UV-straling is één van de grootste boosdoeners bij het ontstaan van huidveroudering. UV-straling zorgt voor een loskoppeling van collageen en elastine, waardoor rimpels ontstaan. Andere factoren zijn stress, roken, cafeïne, alcohol, suiker, diëten, slaaptekort, medicijngebruik, lijden aan een chronische ziekte, verkeerd cosmeticagebruik en chronische irritatie van de huid.

Met diverse behandelingen, thuisproducten met actieve ingrediënten en een gezonde leefstijl kun je het huidverouderingsproces vertragen en jouw huid in optimale conditie houden. Bij De Huidtherapeut bieden we diverse behandelingen en thuisproducten aan om de verschijnselen van ouder worden op een natuurlijke en niet-invasieve manier uit te stellen.

Behandelingen tegen huidveroudering

Dermapen microneedling

De Dermapen maakt microkanaaltjes in de huid die niet zichtbaar zijn voor het blote ook. Hiermee activeren we de celdeling en het bindweefsel op een natuurlijke manier. Door de huideigen collageen- en elastine productie te stimuleren, kunnen we de huidstructuur verfijnen en fijne lijntjes en vlekjes verminderen.

IPL behandeling

Niet alleen rimpeltjes en fijne lijntjes laten de huid er ouder uitzien, maar ook zichtbare vaatjes en pigmentvlekjes spelen een grote rol. Door deze te behandelen met IPL (lichtflitstherapie) krijgt de huid weer een frisse en gelijkmatige teint.

Chemische peeling

Chemische peelings bestaan uit verschillende zuren die de dode huidcellen verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo wordt de huid gestimuleerd om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Een chemische peeling is een hele effectieve behandeling om de huidconditie direct te verbeteren. Het zorgt voor een gladde huid met een verfijnde huidstructuur en egale teint.

Huidaandoeningen

> Acné
> Acné-littekens
> Bultjes en wratjes
> Eczeem
> Huidveroudering
> Littekens
> Ongewenste haargroei
> Pigmentvlekken
> Roodheid