Littekens

Wat zijn littekens?

Een litteken kan ontstaan door een verwonding, bijvoorbeeld door een ongeval, operatie, ziekte, zwangerschap of bij een huidprobleem. Er zijn verschillende soorten littekens. Ieder litteken vertelt een eigen verhaal. Soms voelt een litteken trekkerig of verhard aan. Het kan ook dat een litteken rood blijft, verdikt is of juist verzonken in de huid ligt.

Een litteken kan gaan afwijken door een verstoorde wondgenezing, te veel spanning op het gebied, de huidskleur of familiaire aanleg. Sommige mensen zijn juist trots op hun litteken, anderen zouden er liever vanaf willen.

Behandelingen tegen littekens

Dermapen microneedling

De Dermapen maakt microkanaaltjes in de huid die niet zichtbaar zijn voor het blote ook. Hiermee activeren we de celdeling en het bindweefsel op een natuurlijke manier. De behandeling zorg voor een vermindering van het reliëf, verbetering van de doorbloeding in de huid en egalisering van kleurverschillen. Hierdoor zullen de littekens minder zichtbaar worden.

Siliconenpleisters

Voor het behandelen van littekens kunnen ook siliconenpleisters gebruikt worden. Siliconenpleisters zorgen ervoor dat littekens vlakker, soepeler en dunner worden. Ook vermindert het klachten zoals aanhoudende roodheid, trekken van het litteken, jeuk, bewegingsbeperking aan gewrichten en ongemak. Bij De Huidtherapeut verkopen we siliconenpleisters van BAPSCARCARE.

 

Huidaandoeningen

> Acné
> Acné-littekens
> Bultjes en wratjes
> Eczeem
> Huidveroudering
> Littekens
> Ongewenste haargroei
> Pigmentvlekken
> Roodheid