Ongewenste haargroei

Wat is ongewenste haargroei?

Er zijn verschillende vormen van ongewenste haargroei. Sommige mensen hebben van nature een beharingspatroon met een grote dichtheid. Ook kunnen haren stug en donker zijn, waardoor ze meer opvallen. Soms zitten er haren op plaatsen waar men ze liever niet heeft. Zo kunnen overtollige haartjes voor een gevoel van onzekerheid en schaamte zorgen. Denk hierbij aan prikkende stoppeltjes in het gezicht of donkere haartjes en scheerbultjes op het lichaam die opvallen bij het dragen van zwem- en zomerkleding. Permanente ontharing is dan een duurzame oplossing.

Mensen kunnen kiezen voor permanente ontharing vanuit medisch of cosmetisch oogpunt. Gemak kan ook een reden zijn voor permanente ontharing vanwege het comfortabele gevoel (geen stoppels) en tijdwinst (niet meer scheren of epileren).

Behandelingen tegen ongewenste haargroei

Laserontharing

Laserontharing is een effectieve behandeling tegen gepigmenteerde haargroei in het gezicht en op het lichaam. De laser produceert een geconcentreerde zuivere lichtbundel, wat geabsorbeerd wordt door het pigment van de haren tot diep in de haarwortels. De warmte die hierbij vrijkomt vernietigt nauwkeurig de haarzakjes, terwijl de omringende huid intact blijft. Eén tot drie weken na de laserbehandeling vallen de behandelde haren uit. Telkens komen er minder haartjes terug. Bij De Huidtherapeut gebruiken we de Diode laser.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is de behandelmethode om witte, grijze, rossige en blonde haren te verwijderen. Vanwege de kleur kunnen deze haartjes niet behandeld worden met laserontharing. Elektrisch ontharen wordt meestal toegepast in het gezicht, zoals de kin hals, wangen en bovenlip. Via een dun naaldje wordt het haartje richting het haarzakje gebracht. Korte stroomstootjes geven warmte af waardoor het haarzakje wordt vernietigd en er dus geen nieuw haartje kan groeien. Een haartje wordt verwijderd in enkele milliseconden.

Huidaandoeningen

> Acné
> Acné-littekens
> Bultjes en wratjes
> Eczeem
> Huidveroudering
> Littekens
> Ongewenste haargroei
> Pigmentvlekken
> Roodheid