Roodheid

Wat is roodheid?

Roodheid in het gezicht is een normaal verschijnsel bij inspanning of bij emoties. De huid kleurt rood door warmte en een verhoogde doorbloeding door verwijding van de bloedvaten. Op den duur trekt de roodheid ook weer weg. Als de roodheid niet weg trekt, continu aanwezig is en steeds opvallender wordt, kan roodheid in het gezicht als storend worden ervaren.

Blijvende roodheid in het gezicht kan ontstaan door vaatafwijkingen, ontstekingsreacties, overmatige blootstelling aan de zon en het ouder worden. Kenmerken van roodheid zijn gesprongen bloedvaatjes, rode, soms ontstoken, bultjes of een diffuse, vlekkerige roodheid. Sommige uitingen van roodheid, zoals couperose en rosacea, zijn vaak erfelijk bepaald. Daarnaast kunnen roken, overmatig zonnen, zwangerschap en medicatie, zoals bloedverdunners, een rol spelen. Er zijn ook aangeboren vormen van roodheid, zoals een wijnvlek.

Behandelingen tegen roodheid

IPL behandeling

IPL (Intense Pulsed Light), ook wel lichtflitstherapie genoemd, is een effectieve methode om diffuse roodheid en couperose te verminderen en de huid te egaliseren. IPL behandelingen worden ook toegepast voor de behandeling van wijnvlekken en rosacea. Speciaal licht van het IPL-handstuk absorbeert selectief de rode kleur van de vaatjes. Het licht wordt omgezet in warmte in de huid, waardoor de vaatje worden afgebroken en worden opgeruimd door het lichaam.

Chemische peeling

Bij rosacea zetten we peelings en producten van Renophase in. De peelings bestaan uit een vloeistof met milde zuren die een positieve werking hebben op rosacea en de gevoelige of beschadigde huid. De peelings verbeteren de huidweerstand en het hydratatie niveau in de huid. De aanmaak van nieuwe, gezonde cellen wordt op een natuurlijke manier gestimuleerd. Ook dooft de ontstekingsreactie uit en worden microben die een ontstekingsreactie kunnen uitlokken geminimaliseerd.

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is het minder zichtbaar maken van de roodheid door middel van camouflageproducten (Dermacolor en Lycogel). Met een pallet van verschillende kleuren camouflage-crème wordt een kleur gezocht die het beste past bij jouw huid. Tijdens de behandeling ligt het accent op het aanleren van het gebruik van de camouflageproducten, zodat je de camouflage zelfstandig kunt aanbrengen. Bij juist gebruik en een combinatie van producten kan de camouflage water- en veegvast zijn.

Huidaandoeningen

> Acné
> Acné-littekens
> Bultjes en wratjes
> Eczeem
> Huidveroudering
> Littekens
> Ongewenste haargroei
> Pigmentvlekken
> Roodheid