Microneedling met de Dermapen

Microneedling met de Dermapen is een veelzijdige en effectieve oplossing voor een breed scala aan huidproblemen. Of je nu fijne lijntjes wilt verminderen, acné-littekens wilt vervagen of hyperpigmentatie wilt behandelen, deze innovatieve behandeling heeft het potentieel om je huid sterk te verbeteren en je natuurlijke schoonheid te herstellen.

Bij De Huidtherapeut voeren we de microneedling behandelingen uit met de allernieuwste Dermapen4.

Dermapen en huidverbetering

De Dermapen is een effectieve behandeling voor verschillende huidklachten:

  • Fijne lijntjes en rimpels: Een van de meest voorkomende tekenen van huidveroudering zijn fijne lijntjes en rimpels. De Dermapen stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de huid steviger en gladder wordt en fijne lijntjes en rimpels verminderen.
  • Acné-littekens: Acné kan littekens achterlaten die moeilijk te behandelen zijn. De Dermapen kan helpen bij het vervagen van deze littekens door de productie van nieuw collageen te stimuleren, waardoor de textuur van de huid geleidelijk verbetert.
  • Pigmentvlekken: Pigmentatieproblemen, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma, kunnen de huidteint ongelijkmatig maken. Met microneedling wordt de huidvernieuwing gestimuleerd en wordt de pigmentatie geleidelijk aan verminderd.
  • Grove poriën: Grove poriën kunnen de huid er ruw en onregelmatig uit laten zien. De Dermapen kan helpen bij het verkleinen van de poriën en het verbeteren van de algehele textuur van de huid, waardoor deze er gladder en gelijkmatiger uitziet.
  • Striae: Striae zijn vaak het gevolg van snelle gewichtsveranderingen of zwangerschap. Microneedling met de Dermapen kan helpen bij het vervagen van deze strepen door de huid te stimuleren om nieuw collageen aan te maken, waardoor de elasticiteit van de huid verbetert.

 

Hiernaast is microneedling ook een hele mooie behandeling voor algehele huidverbetering: het geeft de huid een verfijnde structuur en een mooie glow!

Hoe werkt microneedling met de Dermapen?

De Dermapen is een apparaat met microscopisch kleine naaldjes. De Dermapen4 naaldcartridges hebben een Klasse IIA medische certificering. De naaldjes worden zorgvuldig over het huidoppervlak bewogen, waarbij ze kleine micro kanaaltjes in de huid creëren. Hoewel dit proces op het eerste gezicht ingrijpend lijkt, is het belangrijk op te merken dat het onder strikte professionele begeleiding plaatsvindt.

Deze kleine kanaaltjes dienen als prikkels voor het natuurlijke genezingsproces van de huid. De huid reageert door de productie van collageen en elastine te stimuleren, twee essentiële componenten die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Als gevolg hiervan worden fijne lijntjes, rimpels, (acné-) littekens en oneffenheden in de huidtextuur verminderd.

De Dermapen is geschikt voor bijna alle huidtypes en huidskleuren. Daarnaast kan het veilig worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, waaronder het gezicht, de hals, het decolleté en de handen.

Hoe ziet een behandeling met de Dermapen eruit?

Tijdens de behandeling wordt eerst een serum aangebracht. Dit serum bestaat uit een mix van verschillende werkstoffen die wordt samengesteld op basis van jouw huidbehoefte. Dit is dus per persoon verschillend.

Nadat het serum is samengesteld en aangebracht, needelen we dit de huid in met de Dermapen. De behandeling kan als gevoelig worden ervaren, maar is over het algemeen goed te verdragen. Na de behandeling ziet de huid er meestal rood uit. De roodheid houdt gemiddeld 24-48 uur aan en duidt op het actieve herstelproces van de huid.

Maak een afspraak

Hoewel Dermapen microneedling zeer effectief kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het de beste resultaten oplevert wanneer het wordt uitgevoerd door een ervaren professional. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in behandelingen met de Dermapen en maken een behandelplan op maat, afgestemd op jouw huidtype, behoeften en verwachtingen. Maak een afspraak via ons online boekingssysteem of bel ons op 030 604 77 76.

Huidaandoeningen

> Acné
> Acné-littekens
> Bultjes en wratjes
> Eczeem
> Huidveroudering
> Littekens
> Ongewenste haargroei
> Pigmentvlekken
> Roodheid